1000 g kogt hakket hvidkål fra Sønderjydsk kål
150 g letrøget skinketern
1 rød peberfrugt i tern
50 g hakkede jordnødder
1 tsk paprika
Salt og peber
40 g olie
1 rødløg i tern
1 fed presset hvidløg
500 g magert hakket oksekød
1 ds hakkede tomater med basilikum og oregano
140 g tomatpurè
100 g gratinerings ost
Tø kålen op og svits skinke, peberfrugt og jordnødder.
Krydr med paprika, salt og peber og rør blandingen i hvidkålen.
Svits dernæst rødløg, hvidløg og kød i olie og rør rundt, så det smuldrer.
Tilsæt tomater og puré og smag til med salt og peber.
Lad det simre ca. 5 min.
Læg halvdelen af hvidkålen i bunden af et smurt ovnfast fad.
Fordel kødet ovenpå og dæk med resten af kålen.
Drys ost på og sæt fadet i ovnen ved 200ºC ca. 30 min., til osten er
smeltet og overfladen gylden.