2 spsk olivenolie
1 finthakkede løg eller 2-3 skalotteløg
2 ½ dl ris
100 g parmaskinke i tern eller strimler
ca. 8 dl kogende hønse- eller grønsagsbouillon
1 dl tør hvidvin
2 ½ dl friskbælgede ærter
25 g reven parmesanost
salt og peber
Varm oliven i en sauterpande og sauter løgene klare heri.
Tilsæt ris samt skinke og bland de to ting omhyggeligt med fedtstoffet, så alle riskorn fedtes godt ind.
Spæd med kogende bouillon samt vin lidt efter lidt under omrøring, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning.
Fortsæt på denne måde, til risene er møre og væden brugt op.
Tilsæt evt. yderligere bouillon eller vin om nødvendigt.
Vend ærter og parmesan i risene, varm det hele kort og smag til med
peber, evt. også salt, men husk, både skinke og ost salter en del i sig selv.
Serveres som tilbehør til fisk eller fjerkræ.