1000 g oksemørbrad - afpudset
3 skiver bacon
25 g smør
3 dl fløde 13%
2 dl piskefløde
kinesisk soya
6 tsk ribsgelé
salt og friskkværnet peber
800 g kartofler
1 liter vand
Bacon ( eller røget flæsk ) skæres i tern og brunes sammen med mørbraden i smør.
Derefter tilsættes kaffefløde, ribsgelé og kinesisk soya.
Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand.
Tilsæt salt.
Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.
Mørbraden vendes af og til, og steges videre i ca. 20 min.
Mørbraden tages op og i panden laves saucen med piskefløde og lidt mere ribsgelé.
Saucen tilsættes kulør og kinesisk soya.
Skal saucen være tyk skal den jævnes.
Kødet skæres på skrå i skiver og anrettes på et fad.