1-2 svinelunger
Tilsvarende portion flæsk
1 svinehjerte
1 svinetunge
Salt og peber
Løg
Rensede svinetarme
De store luftkanaler til lungerne skæres fra og lungerne lægges i vand.
Hjertet flækkes og piberne skæres ud.
Hjertet skylles grundigt i koldt vand.
Den vaskede tunge koges i vand 30 min. hvorefter den flås.
Lunger, hjerte, tunge og løg hakkes og køres igennem kødhakkemaskinen.
Farsen tilsættes salt og peber og røres grundigt, så den bliver ensartet.
Farsen stoppes i tarmene, men ikke for hårdt.
Pølserne koges i en gryde 20-25 min.
Derefter afkøles de og kan nu anvendes som fx. medisterpølse.
Indmad fra slagtede dyr blev tidligere anvendt meget mere end vi gør i dag. Selv blodet blev brugt til Blodpølser og Blodklumper. På Læsø finder man da også opskrifter på pølser, hvor hovedingredienserne er indmad. Dette er dog ikke unikt for øen, idet man finder variationer over disse anvendelsesmuligheder overalt i landet.