½ selleri
1 pastinak
1 persillerod
2 løg
2 porrer
3 fed hvidløg
2 spsk olie
kommen
salt, peber
100 g bacon
150 g kogt skinke
250 g Hvid Kornblomst
¼ l fløde
4 spsk majsmel
Løgene snittes og brunes godt i olien sammen med kommen, salt og peber. De øvrige fintsnittede grønsager kommes ved.
Rør det hele godt sammen og dæk grønsagerne halvanden gang med vand. Lad dem simre i 20 min. ved svag varme.
Tag grønsagerne op.
Pisk fløde og majsmel sammen, og rør det op i en liter af grønsagssuppen. Fjern skorpen fra den hvide Kornblomst, og skær osten ud i mindre bidder.
Kom den ned i suppen, og varm den stille op under konstant omrøring.
Den skal ikke koge, men når osten smelter og jævner suppen, er fonduen færdig.
Server forskellige ostebidder, ristet bacon, skinke og grønsager i ostefonduen.
Lav suppen dagen i forvejen.
Hvis konsistensen ikke er tilpas, kan du ved opvarmning komme lidt mere ost i.