Logo

Grillet svinemørbrad med limekvark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet svinemørbrad med limekvark

 

Letgrillet mørbrad med spændende smag, der kan varieres i det uendelige.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 60 min.

 

#

1 svinemørbrad

50 g smør - smeltet

1 fed stort, knust hvidløg

½ tsk groft salt

1.25 l blandet grøn salat, fx feldsalat, rucola og rødbedeblade

 

Limekvark:

200 g Kvark 1%

½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

1 spsk friskpresset limesaft

½ tsk sambal oelek (færdiglavet chilipasta)

¼ tsk groft salt

 

Pynt:

2 lime

Tilbehør:

1 kg

kogte kartofler

500 g dampede grønsager, fx gulerødder og grønne asparges

*

Limekvark:

Bland kvark, limeskal og -saft, chili og salt

Stil dressingen tildækket i køleskabet

 

Mørbrad:

Rens mørbraden for hinder og sener

Rør smør, hvidløg og salt sammen

Pensl kødet med 1 spsk af smørblandingen

Grill mørbraden på din gasgrill eller kulgrill, eller

Lad en grillpande blive godt varm og grill mørbraden på alle sider i ca. 15 min. - del den evt. i 2 stykker

Tag det op og hold det varmt

 

Ved serveringen:

Skær kødet i skiver

Anret salaten i et stort fad og læg herpå kødet og dryp resten af smørblandingen over

Server straks sammen med kartofler og grønsager

Pynt med lime

 

TIPS: Du kan også servere Lette flødekartofler med intens smag og Græsk salat



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her