Når det danske køkken er i højsædet, og et stykke af
danskernes favorit slagtedyr, grisen, skal indtages, er flødekartofler en af
favoritterne som tilbehør. Egentlig er det blot en let og simpel spise, hvor
kartofler, fløde og lidt salt er alt der skal til, for at tilfredsstille os danskere
4 personer. Er I 2 så halver portionen. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 70 min.
#
1 kg bagekartofler, skrællet og i tynde skiver
2 løg, i tynde skiver
1 dl vand
1 tsk timianblade, frisk og finthakket
½ tsk paprika
1¼ tsk salt, groft
1 nip peber, friskkværnet
2,5 dl madlavningsfløde 8%, bør omrystes
*
Læg kartofler og løg taglagt i et ovnfast fad (ca. 20x25 cm)
Hæld vandet ved og drys med timian, paprika, salt og peber
Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 °C
Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15
minutter
Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 minutter