6 portion
500 g Artiskokbunde
250 g faste smaa Kartofler
250 g Blegselleri (kun de møre Dele)
250 g sorte Trøfler fra Périgord
125 g god, hvid Bourgogne
½ tsk gul Chartreuse
Mayonnaise med Citron smagt til med Worcestershiresauce
Champagne
Flæsk
Olivenolie
Vineddike
Estragonsennep
Salt og Peber
Blegsellerien vaskes, faar Lov til at rende af og skæres i smaa Stykker. Artiskokbundene og Kartoflerne koges hver for sig i saltet Vand. Kartoflerne pilles og skæres i Skiver, og Artiskokbundene skæres i otte Stykker. Trøflerne børstes omhyggeligt, vaskes og tørres. Derefter koges de et Kvarter i Champagnen i en Kasserolle foret med Flæsket. Trøflerne skæres saa i fine Skiver.
Lav en Marinade af Olivenolien, Vineddiken, Saltet, Peberet og Sennepen. 6 Timer inden Retten skal spises, kommes Kartoflerne i denne Sauce og den hvide Bourgogne. Vend med stor Forsigtighed Kartoflerne i Marinaden.
2 Timer senere kommes Sellerien og Chartreusen i. Bland paa ny med stor Forsigtighed.
Endelig en Time efter dette kommes Artiskokbundene i, og det blandes atter.
Trøflerne kommes ikke i før helt til sidst.
Bland det hele godt, maskér med Mayonnaise rørt ud med Citron og pynt med nogle Trøffelskiver, der er sat til Side.
Dette er en kongelig Salat.