1 kg letsaltet flæsk
1 gulerod (skrællet og skåret i terninger)
¼ selleri (skrællet og skåret i terninger)
1 ½ liter flæskesuppe eller vand
½ kg ribbet grønkål
½ porre
¼ kg kogte kartofler (gerne små eller i terninger)
lidt fintskåret chili
lidt plukket timian
150 g fine byggryn
Tilbehør:
½ dl stærk sennep
¼ dl honning
Det letsaltede flæsk blancheres og koges i suppen eller vand sammen med urterne og byggryn.
Grønkålen og porren blancheres nogle minutter, skylles, vrides og hakkes.
Blandingen tilsættes når det er halvtørt.
Suppen smages til med timian, chili og salt samt peber.
Nu tilsættes de kogte kartofler.
Flæsket befries for svær og ben og serveres ved siden af i skiver, koldt eller varmt.
Rør nu sennep og honning sammen og server også dette ved.
Du kan også nemt lave et lille hyggeligt tilbehør ved at plukke, skylle og hakke grønkål og herefter vende det med letpisket fløde, rørt med citronsaft, salt og peber samt lidt rørsukker og herefter til sidst vippe lidt rosiner i.