4 personer
500 g kogt hakket grønkål
6 pocherede eller smilende æg
Margarine
Purløg og tomat til pynt
Bechamelsauce (hvid tyk sauce):
30 g margarine
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
150 g revet ost
2 tsk salt
1 tsk peber
Evt. Muskat
Bechamelsauce: Smelt margarinen, tilsæt hvedemel under kraftig omrøring og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring. Smag til med salt og peber og evt. Muskat. Bland 75 g ost i bechamelsaucen - 75 g fordeles til sidst over saucen til gratinering.
Grønkålen tøes op.
Smør et ovnfast fad eller portionskokotter med rigeligt margarine.
Grønkålen fordeles og ovenpå lægges de 12 halve æg med blommen nedad. Hæld bechamelsaucen over og fordel resten af osten jævnt over saucen. Gratineres i ovn ved 225 c i ca 20 min. Til overfladen er gylden og sprød.
Serveringsforslag:
Hovedret/frokost/forret:
Grønkålssmil med kold/varm skinke samt ristet toastbrød/flûtes. Pynt med purløg og tomat.
Vegetarret:
Grønkålssmil med bønnespirer og ristet toastbrød/flûtes.
½