2 Personer
200 g hakket kalv og flæsk
50 g baconskiver i smalle strimler
2 spsk hvedemel
1 fintrevet løg
1 æg
ca. 1 dl sødmælk ell. vand
salt og peber
Purløgssauce:
1 bdt purløg
2 dl sødmælk
1 dl vand
1 grønsagsterning
20 g smør
1 spsk hvedemel
olie eller margarine til stegning
Kødet blandes med bacon, hvedemel, mælk, løg, salt og peber.
Farsen blandes godt igennem.
Stilles køligt i ca. 10 min. (tilsæt evt. lidt mere væske hvis farsen er for "hård").
Formes til frikadeller som steges 4-5 min. på hver side ved jævn varme.
Smelt smørret i en kasserolle og bind det med melet til en smørbolle. Vand, mælk og terning koges op og tilsættes, koges igennem til god og jævn konsistens.
Lige inden retten serveres tilsættes finthakket purløg og der krydres med salt og peber.
Til denne ret passer hvide kartofler.