Logo

Frikadeller med brun sauce og rødkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 stk (Beregn tre frikadeller pr. person og gem resten til pålæg til næste dag).

Fars til frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk, (højst 12 g fedt pr. 100 g)
1 stort, finthakket løg (100 g)
1 tsk salt
1 knsp. stødt peber
2 æg
2 dl havregryn
2 dl skummet-, mini- eller letmælk
1 spsk rapsolie eller oliemargarine til stegning
Sauce:
3-4 dl vand, bouillon eller kartoffelvand (hvis du koger skrællede kartofler)
2 spsk majsstivelse opløst i 1 dl vand
Salt og peber
Kulør
Rødkål:
1 lille rødkålshoved (ca. 1 kg)
2 dl rød blandet saft, ribssaft, hyldebærsaft eller anden sød, rød saft
¾ dl eddike
1 tsk salt
¼ tsk stødt peber
Evt. sukker
Tilbehør:
Kogte kartofler (1 kg) og/eller godt brød

Rødkål:
1. Hak rødkålen groft eller fint efter smag.
2. Kom den i en gryde med saft, eddike, salt og peber.
3. Lad kålen koge op og lad den småkage under låg i 45 min.
4. Smag den til med salt, peber og evt. sukker.
Frikadeller:
1. Rør alle ingredienserne til farsen godt sammen.
2. Varm olie eller oliemargarine op på en pande.
3. Form med en spiseske farsen til 20 frikadeller og steg dem på panden i ca. 8 min. på hver side.
Sauce:
1. Kasser stegefedtet fra frikadellerne.
2. Hæld derpå vand, bouillon eller kartoffelvand på panden og bring det i kog.
3. Opløs majsstivelsen i 1 dl vand og rør blandingen i saucen under omrøring.
4. Bring saucen i kog og smag den til med salt og peber og tilsæt evt. kulør,

Vil du tabe dig, kan du spise: 2 frikadeller, 2 kartofler (100 g), 4 spsk sauce og alt den rødkål, du har lyst til.

Tips: Frikadellerne kan også laves af hakket kalkun-, kyllinge-, lamme- eller oksekød (vælg kød med højst 12 g fedt pr. 100g).


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.354 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her