Frikadeller uden smarte ingredienser - her er opskriften på
de helt almindelige og klassiske danske frikadeller med hakket kalv & flæsk
- ren Mormor.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 40 min.
#
500 hakket kalv og flæsk (evt rent eller svinekød)
1 løg
3 spsk hvedemel eller rasp
1 æg
2 dl danskvand
salt og peber fra kværn
50 g smør
*
1. Rør en fars af kød, fintrevet løg, mel, æg, dansk vand og
krydderier.
Hvis der er tid, har farsen godt af at hvile et kvarter i
køleskabet.
2. Brun smørret på en stegepande.
Form farsen til frikadeller med en spiseske.
Dyp skeen i smørret, så slipper frikadellerne nemt.
3. Brun frikadellerne på begge sider ved kraftig varme.
4. Skru ned for varmen og lad frikadellerne stege færdige,
ca. 4 min. på hver siden.
5. Traditionelt serveres frikadeller med kogte kartofler
eller stuvet kål, men dampede, frosne grønsager, en skål grøn salat eller blot
hjemmebagt rugbrød med smør er tit en nemmere løsning.
Der må ikke mangle syltede rødbeder, asier eller syltede agurker
Dellen, Dunserne eller blot Frikadeller - kært barn mange
navne, og i stort set alle danske hjem findes der er en
"Frikadellemester". Du tænker allerede på en bestemt person -
formentlig en af familiens ældre medlemmer. Hos mig var det min nu afdøde mormor
som lavede verdens bedste deller.