Forloren hare er
en gammel, klassisk dansk hverdagsret, som både børn og voksne kan lide. Denne opskrift
er nem og hurtig at lave, og retten passer det meste af tiden sig selv i ovnen.
Og er der rester af forloren hare, kan de bruges på madpakken næste dag.
Antal portioner:
4. Tilberedningstid: 1 time 45 min.
# Ingredienser:
Fars:
750 g hakket
svinefars
2 tsk salt
½ tsk peber
2 æg
1,5 dl fløde
1,5 dl bouillon
1 dl rasp
1 pakke bacon i
skiver
Sauce:
3 dl vand
3 dl mælk
1 dl fløde
1 spsk ribsgelé
1 spsk Maizena
½ tsk salt
1 knsp peber
1-2 dråber
saucekulør (efter behov)
*
Rør farsen med
salt, peber og æg.
Tilsæt fløde og
bouillon lidt efter lidt, mens der røres.
Saml farsen med
rasp og lad det hvile i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovn til
230 °C.
Form farsen til
et aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og dæk farsen med baconskiver.
Sæt det i ovnen
og brun det i 10 minutter.
Skru ned til 180 °C,
Hæld vand og mælk
i bunden af fadet og lad det stege i yderligere 45 minutter til 1 time.
Tag den forlorne
hare ud af ovnen og hold den varm.
Si skyen over i
en gryde, tilsæt gele og fløde.
Giv saucen et
opkog og jævn med 1 spsk Maizena udrørt i lidt koldt vand.
Smag saucen til
med salt og peber, og tilsæt evt lidt madkulør.
Server med kartofler
og salat.