De bedste snacks at dyppe med er helt almindelige madvarer, der ikke er gjort meget ved. De fleste kan holdes med fingrene, men engang imellem kan det være nødvendigt at spidde dem på langskaftede fonduegafler.
Brød, chips og usødede kiks
Vælg forskellige brød: Flutes, bagels, surdejs- og sodabrød, brød med kerner, fx spansk gallego eller birkes- og nøddebrød. Prøv også italienske brødtyper - med soltørrede tomater, løg eller olivenfocaccia og ciabatta. Sørg for, at brødet passer til osten: En fondue med en mild blåskimmelost er fx perfekt til focaccia med soltørrede tomater og oliven. Brødet kan skæres i tern eller skiver og spises friskt, grillet, ristet eller stegt i lidt smør eller olie, indtil det er sprødt.
Chips og usødede kiks er også lækre til fonduer med ost. Prøv både kartoffer og majschips, grissini - som de er eller omviklet med prosciutto (lufttørret skinke) - eller tynde butterdejsstænger. Vælg typer, der ikke går i opløsning eller knækker, når de dyppes i fonduen, og sørg for, at stykkerne er store nok til at kunne holdes med fingrene.
Til dessertfonduer er tern eller skiver af søde brød lækre 'dypperier'; det kan fx være croissanter eller briocher
Frugt
Nogle frugter kan bruges i alle slags fonduer, det gælder fx druer og æbler. Benyt dig af årstidens frugter og bær til dessertfonduer. Jordbær, kirsebær, blommer, ferskner, abrikoser og nektariner er alle gode, ligesom eksotiske frugter, fx figner, ananas, papaya, mango, carambole (stjernefrugt) og liches (kærlighedsfrugt). Også frugter, der som fx bananer og citrusfrugter fås hele året, er gode at dyppe i fondue. Frugt, som ikke er helt moden, kan pocheres let i sukkerlage, frugt juice eller frugtagtig vin: sådan bliver især pærer lækre.
Kager, søde kiks og småkager
Skiver af tunge kager, søde kiks og småkager er uimodståelige, når de dyppes i en dessertfondue. Prøv fx gammeldags sandkage, marengs, biscotti, wienerbrød eller chocolate chip cookies.
Grøntsager
Friske, ukogte eller blancherede grønsager i mundrette stykker giver sprød hed til en fondue med ost. Vælg radiser, små gulerødder, minimajs, sukkerærter eller mangetout, røde, orange og gule peberfrugter, små bladselleri, endivie salat, agurk og fennikel. Nogle grønsager er bedst, når de først blancheres i let saltet, kogende vand; det gælder fx grønne asparges, buketter af blomkål og broccoli, små porrer og grønne bønner.