4-6 personer. Trykkoger: 10-15 min. - alm. gryde: 45 min.
# Ingredienser
250 g flæskesmåkød, hakket
250 g kalve- oksesmåkød, hakket
1 ½ dl rasp
2 æg
3 spsk mælk
salt, peber
100 g røget spæk, i tykke stave
smør/margarine
2-3 dl vand
Sauce:
4 dl fløde
3 spsk hvedemel
salt
gelé
kulør
* Tilberedning
Rør kødet med rasp, æg, mælk og krydderier.
Form haren til en tyk pølse.
Skær spækket i tykke stave og stik dem ind i farsen.
Brun haren i gryden, læg den på risten.
Hæld vand i bunden af gryden.
Trykkog 10-15 minutter - afkøl hurtigt.
Tag haren op på et dybt fad.
Rør melet med noget af fløden til en jævning.
Kom fløde og jævning i gryden, giv saucen et opkog og smag den til med gele og salt.
Hæld noget af saucen over haren, resten i sauceskål.
Server brunede kartofler og evt. halve kogte æbler med gele til.