Logo

Daube til seks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dauben bliver kun bedre af at blive tilberedt dagen før. Op­skriften er til seks personer.
 
4 løg, skåret groft
6 gulerødder; skåret groft
2 kg okseklump i tern på 3x3 cm
4 laurbærblade
4 kviste timian
2 fl. rødvin, fx. Madiran
1,5 dl Armagnac.
1 stor flæskesvær (ikke for fed)
100 g ande- eller gåsefedt
2 løg, slalret i små tern
300 g bryst­flæsk i tern
1 dl kødglace eller god, kraftig oksebouillon
1 kg små kalveben
4 kalveben
1 flæske­svær uden fedt, skåret i tern
6 flåede tomater; befriet for kerner og skåret i kvarte.
 
1. Marinering: I en stor gryde lægges gulerødder, løg og kød lagvis. Laurbærblade og timiankviste lægges imellem.
Til sidst hældes rødvin og Armagnac over.
Kødet skal være helt dækket.
Står køligt - men ikke koldt - i 24 timer.
Kødet tages nu op, drypper af, og tørres med lidt køkken­rulle.
 
2. Halvdelen af andefedtet smeltes i en gryde, og de to løg i tern samt brystflæsket sauteres heri.
Tages op med hulske.
Kødstykkerne brunes nu i andefedtet og tages op.
 
3. Den gryde, hvori dauben skal tilberedes, beklædes med det store stykke flæskesvær, med fedtsiden nedad.
Her­ovenpå lægges kødstykkerne, brystflæsk og løg. melet drys­ses over, og resten af an­defedtet lægges/hældes ved, sammen med kødglacen.
 
4. Kalveben, samt tern af flæ­skesvær bindes op i et klæde, der placeres imellem løg og brystflæsk.
Der krydres med salt og peber, hvorefter mari­nade og grønsager hældes ved.
Dauben bringes til koge­punktet, og simrer i 1 ½ time, hvorefter tomatkødet tilsættes og koges med endnu 30 mi­nutter.
 
5. Dauben skummes for fedt, klædet tages op. Velbekom­me.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her