Logo

Asparges med sauce flamande og kørvel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - Modsat de hvide asparges skal de grønne blot have brækket enderne af og koges i rigelig saltet vand. Denne variant gør det muligt at servere dem kolde, saucen er relativt enkel, og retten egner sig derfor til op til 100 personer.

1 kg grønne asparges
100 g smør
3 hakkede hårdkog te æg salt og peber
saften af 1 citron
1 bdt kørvel

Skær enden af aspargesene og kog dem i rigeligt saltet vand i fire-fem minutter.
Prøv om de har bid, men de må ikke være rå.
Smelt smørret i en kasserolle og lad det afkøle fem minutter.
Når mælkeproteinerne er bundfældet, klares smørret ved, at man hælder det over i en anden skål.
Smør, hakkede hårdkog te æg, salt, peber og citronsaft blandes og smages til.
Godt en tredjedel af kørvelen hakkes og blandes i marinaden.
Det hældes over de endnu lune asparges, der stilles koldt til en halv time, før de skal serveres.
Så stilles de i stuetemperatur, og resten af kørvelen drysses over.

De hvide asparges har helt deres egen kvalitet, og en forårskomsammen bare med hvide asparges, tynde skiver lufttørret skinke, friskbagt brød og evt. lidt ost og sødt er lige sagen til otte, ti personer. Man kan jo eventuelt uddelegere opgaverne og så selv stå for skrælning og kogning af de hvide asparges. For modsat de grønne skal de hvide skrælles, og derved er de ikke så gæstemadsegnede til selskaber med mere end ti personer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her