8 personer
6 stk friske store æg
150-200 g røget laks i tynde skiver
4 tsk smør til kokotterne
6 spsk piskefløde
1 bdt tynde grønne asparges
citron, usprøjtet
salt og hvidt peber
Smør kokotterne, og kom strimlet eller hakket laks i bunden af hver.
Gem et par strimler til servering.
Slå et æg ud ovenpå, krydr med en smule salt og hvidt peber, og hæld 1 spsk fløde over hvert æg.
Læg låg på kokotterne, eller dæk med folie.
Sæt dem i et dybt ovnfast fad, og kom så meget kogende vand ved, at det når mindst halvt op om formene
Sæt fadet i en 190ºC varm ovn, og bag æggene, til hviden netop er stivnet, og blommen stadigvæk er blød, 12-15 minutter.
Server med en strimmel laks på toppen, og giv tynde asparges til.
Tips: Laks kan erstattes med kogt skinke eller hakkede krydderurter og asparges med ristet brød.