4 pocherede æg
2 spsk smør
4 store kogte artiskokbunde
8 ansjosfileter
50 g finthakket skinke
1 l. vand
1 spsk eddike
Flødespinat:
2 spsk smør
250 g frossen spinat optøet
2 tsk hvedemel
1 dl piskefløde
salt, peber
revet muskatnød
Hollandaisesauce:
3 æggeblommer
1 spsk citronsaft
180 g smeltet smør gerne usaltet
Varm ovnen op til 150ºC.
Smelt smørret i et ovnfast fad.
Vend artiskokbundene i smørret og anbring dem samt ansjosfileter og skinke hver for sig i fadet.
Dæk fadet til og stil det i ovnen 5-10 minutter indtil det er gennemvarmet.
Flødespinat:
Smelt smørret i en lille kasserolle, der kan tåle at komme i ovnen.
Tilsæt spinaten og når al væsken er fordampet, drys hvedemel over og rør godt.
Tilsæt fløden og når spinaten er tyk, smag til med salt og peber og muskat.
Fjern fra varmen, dæk kasserollen til og stil den i ovnen.
Hollandaisesauce:
Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål, der sættes i vandbad.
Pisk uafbrudt, og tilsæt det smeltet smør.
Saucen bliver jævn under opvarmningen, men den må ikke koge, da den så vil skille.
Pocher æggene, anret spinaten med skinke, ansjoser og artiskokbunde og herefter æg og sauce og server straks.