50 g blødt smør
2 store skiver hvidt sandwichbrød, ca. 1 cm tykke, evt. uden skorpe
1 skive kogt skinke, ikke for tynd
2 tynde skiver gruyere-ost
persillekviste til pynt
Smør forsigtigt brødskiverne på begge sider.
Skær skinke- og osteskiverne, så de passer til brødet.
Læg 1 skive ost på 1 skive brød og læg en skinkeskive over.
Læg den anden osteskive ovenpå og dæk med den sidste skive brød.
Pres sandwichen godt sammen og skær den diagonalt i halve.
Opvarm en stegepande og rist toastene let, indtil osten smelter, og pres dem fra tid til anden sammen med en paletkniv under stegningen.
Vend dem en enkelt gang og rist dem, til de er gyldenbrune på begge sider.
Server dem rygende varme, pyntet med persillekviste.
Variationer: Brug cheddarost i stedet for gruyere. Læg om ønsket lidt pickles over osten eller smør skinken med sennep. Du kan også bruge fuldkornsbrød