Logo

Bladselleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bladselleri

 

Bladselleri er oprindeligt en strandplante, hvor den fik sine næringsstoffer fra tang. Den er nært beslægtet med knoldselleri og de tilhører begge skærmblomstfamilien. Den menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet. Smagen minder om knoldselleri, men er mere mild. Planten er rig på fibre og indeholder blandt andet betacaroten, folat, A- og C- vitamin og mineralerne calcium og kalium.

 

Tips til tilberedning

• Klassikeren Waldorfsalat

• Grønsags stænger til dip eller til ost

• Skåret i små stykker og tilsat en kødsauce

• Brug den skåret i skiver i en grønsagssuppe som fx minestrone

• Salat af bladselleri i fine stykker, halverede cherrytomater og rosiner. Tilsat en dressing af 3 dele olie, 1 del syre (citron, lime, balsamico, hvidvinseddike), lidt salt og sukker, lidt sennep, finthakket skalotteløg eller rødløg, evt. hvidløg, et drys provencekrydderi

 

Vidste du at...

Bladselleri er en af de grønsager som indeholder færrest kalorier pga. det høje vandindhold på 93%.

 

Opbevaring

I køleskabet i en pose. Holder op til et par uger.


I sæson

Juni til November

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her