Bladselleri er oprindeligt en strandplante, hvor den fik sine
næringsstoffer fra tang. Den er nært beslægtet med knoldselleri og de tilhører begge
skærmblomstfamilien. Den menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet.
Smagen minder om knoldselleri, men er mere mild. Planten er rig på fibre og indeholder
blandt andet betacaroten, folat, A- og C- vitamin og mineralerne calcium og kalium.
Tips til tilberedning
• Klassikeren Waldorfsalat
• Grønsags stænger til dip eller til ost
• Skåret i små stykker og tilsat en kødsauce
• Brug den skåret i skiver i en grønsagssuppe som fx minestrone
• Salat af bladselleri i fine stykker, halverede cherrytomater
og rosiner. Tilsat en dressing af 3 dele olie, 1 del syre (citron, lime, balsamico,
hvidvinseddike), lidt salt og sukker, lidt sennep, finthakket skalotteløg eller
rødløg, evt. hvidløg, et drys provencekrydderi
Vidste du at...
Bladselleri er en af de grønsager som indeholder færrest kalorier
pga. det høje vandindhold på 93%.
Opbevaring
I køleskabet i en pose. Holder op til et par uger.
I sæson
Juni til November