Logo

Bladbede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bladbede

 

Bladbeden stammer oprindeligt fra strandbeden der vokser vildt i Danmark, især ved Storebælts kyster. Den er kommet til os fra Middelhavslandene, hvor den stadig bruges flittigt. Bladbede kaldes også mangold eller sølvbede og den er i familie med spinat, rødbede, mælder og sukkeroer. Den er rig på blandt andet fibre, jern og betacaroten. Den indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre. Man skal derfor være lidt opmærksom på ikke at spise for meget af den, da det binder calcium i maden, så vi ikke kan optage den.

 

Tips til tilberedning

• Bladbede er bedst varmebehandlet når det er de store blade

• Brug de små babyleaves i salatskålen

• Bladene kan bruges som alternativ til spinat, da den minder lidt om det i dampet tilstand

• Stilkene blancheres eller sauteres

• Ekstra fyld i grønsagstærten, fx blandet med porre. Snit bladbede og kog op sammen med porreskiver i letsaltet vand 3-4 min. afdrypper det, og så er det klar til at komme i som fyld i en tærte

• I wokretter. Her lynsteger du snittet bladbede i olie i en wok 2-4 minutter, mens du hele tiden vender rundt. Bland det gerne med andre snittede grønsager. Smag til med sojasauce og gerne frisk reven ingefær

• Grønsagsfyld i supper

• Pureres med kartofler eller andre rodfrugter til mos

 

Vidste du at...

Bladbede findes i mange forskellige farver, blandt andet; lysegrøn, hvid, gul, orange og rød.

 

Opbevaring

I grøntsags skuffen i køleskabet. Holdbarheden er 3-5 dage.

 

I sæson

Juni til August

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her