Logo

Blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåbær

 

Blåbær er et lille blåsort bær, med rødviolet saft. Der findes to arter, den europæiske som vejer op til 0,25 gram og den amerikanske som vejer op til 2 gram. Blåbær er søde, men også beske i smagen. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en naturlig beskyttelse. Vælg blåbær som er faste og hele. Blåbær er rige på C-vitamin, antioxidanter og kostfibre.

 

Tips til tilberedning

• Prøv blåbær til ostebordet i stedet for vindruer

• Brug blåbær på yoghurten, myslien eller havregrynene i stedet for tørret frugt

• Brug blåbær i sommersalaten

 

Vidste du at...

Blåbær vokser vildt i naturen.

 

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 5-7 dage.

 

I sæson

Juli til September

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her