Denne sauce er ikke så stærk, som man skulle tro på trods af mængden af chili. Brugt i små mængder er den et meget forfriskende tilbehør til næsten alle tilberedte typer kød. Den er god til alt fra Det Fjerne østen. Denne sauce kan bruges til så mange ting.
Giver 175 ml
150 g strøsukker
300 ml vand
1 lime
100 g røde fingerchilier, skåret til, renset for kerner og meget finthakket
6 friske mynteblade, finthakket
Kom sukker og vand på panden og lad det stå til sukkeret er blevet helt opløst.
Imens skal skrællen tages af limen med en kartoffelskræller - sørg for, at det bitre hvide ikke kommer med.
Skær skrællen i fine tråde, læg dem i en bunke og hak dem fint.
Pres saften ud af limen.
Lad blandingen komme op at koge, korn limeskrællen i og lad det stå i ca 3 minutter, til blandingen sidder let fast på bagsiden af en ske.
Kom chilierne i, fjern blandingen fra varmen og lad det køle af, før mynten røres i.