Logo

Bouillon eller Fond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bouillon eller Fond


Prøv denne opskrift hvis du vil lave din egen fond eller bouillon. Det tager tid, men det er det værd. Nemt og lækkert


#

marvben

olie

løg

pastinakker

gulerødder

porre

selleri

hvidløg

laurbærblade

timian

*


Køb nogle marvben hos slagteren, i passende stykker. Sig at du har hund, så får du dem i nakken, ellers koster de vel en ti'er.

Brun benene i lidt fedtstof i en stor gryde.

Eller endnu bedre, brun dem i en 250 ºC varm ovn i 40 minutter.

Efter 20 minutter tilsættes groft skårne løg, pastinakker, gulerødder, porretoppe, selleri og hele hvidløg med skal og det hele. Bruningen gør den færdige bouillon kraftig og mørk.


Derefter lægges både brunede ben og urter i en stor gryde, hvor det hele dækkes af koldt vand, der koges langsomt op.

Smid et par laurbærblade, eller tre i, sammen med en håndfuld peberkorn og et par store kviste timian. Tilsæt først salt til sidst, når fonden eller bouillonen har nået den passende tykke koncentrerede konsistens.


Lad det hele koge for mellemsvag varme i 6-8 timer eller længere.

Lav alt muligt andet i mellemtiden.


Skum fedt og urenheder af toppen i ny og næ.

Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs.

Hvis gryden brænder på, er alt ødelagt, og kan ikke reddes.


At lave sin egen bouillon tager tid, men ikke din, da den passer sig selv.
Er det en fond du ønsker, skal bouillonen bare koge sagte ind til en sirup-agtig konsistens.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her