Logo

Bornholmsk sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sennep var helt uundværligt til bornholmernes mad. Man brugte et runkefad, når man skulle runke (male) sennep­skarnene. I dag kan en bruge en morter i stedet for et runkefad.


Sennep var helt uundværligt til bornholmernes mad. Man brugte et runkefad, når man skulle runke (male) sennep­skarnene. Det var et træ- el­ler lerfad, hvori der var en jernkugle, som så runkede sennepskarnene, når den blev trillet rundt i fadet. En­hver husmor havde sin egen opskrift på sennep. Smagen var nærmest som sød, stærk fiskesennep.
 
2 spsk gul sennep
2 spsk sort sennep
4 spsk vand
4 spsk eddike
3 spsk honning
½ tsk salt

*
 
Sennepskornene runkes med jernkuglen i runkefadet.
Vandet tilsættes lidt efter lidt.
Når det har en passende konsistens, tilsættes eddiken og man smager til med hon­ning og salt.
 
Da de færreste har et runkefad, kan en morter anvendes i stedet.
Opskriften er kun et eksempel. Mængden af senneps­typerne kan varieres indbyrdes, ligesom nogle anvender brun farin eller sukker i stedet for honning, og hvis det skal være ekstra fint, kan noget af vandet erstattes med portvin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her