Barbecuesauce er et af de vigtigste elementer i en vellykket grillfest, men denne sauce er også blevet misforstået og brugt forkert. Misforstået fordi en barbecuesauce, uanset hvor god den er, ikke passer til al grillmad. Det fungerer ikke altid lige godt at servere barbecuesauce til kød der er blevet marineret, eller at servere den sammen med andre stærktsmagende saucer eller tilbehør.
Denne barbecuesauce får sit særpræg fra æblemos.
Saucen er en hyldest til Leo's Barbecue i Oklahoma City - En god Oklahoma-variant af barbecuesauce er altid tomatbaseret og har en lidt hot, sursød smag.
2 spsk majs- eller jordnøddeolie
1 løg, hakket
2 hvidløgsfed, finthakkede
2 dåser gode tomater, med saft
1 dl æblecidereddike
2 dl æblemos
1 spsk dijonsennep
½ spsk worcestershiresauce
2 spsk brun farin
½ spsk paprika
1-2 chipotle-chilier fra dåse
1 spsk salt
2 tsk kværnet sort peber
Svits løgene i olien i en gryde til de bliver bløde (ikke brune).
Tilsæt resten af ingredienserne og bring saucen i kog.
Skru ned for varmen og lad saucen små koge til den bliver tilpas tyk (ca. 1 time)
Kør saucen igennem en foodprocessor for at få en fin konsistens.
Tilsæt lidt vand hvis du vil have en tyndere sauce.
Tips:
Barbecuesauce er god til forskellige typer kød. Lav meget af den. Den kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet, og saucen kan fryses ned.
Ideel som julegave eller som gave året rundt.