Dejlige
sommergrønsager er sauteret i olie og smagt til med citron. Serveret med lidt
varmrøget fisk udgør det et dejligt sommermåltid.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. (Ikke fryse-egnet) (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.)
#
250-300 g varm røget
ørred (eller laks)
1 lille løg
(finthakket)
1 fed hvidløg
(finthakket)
1-2 spsk olie
1 fennikelknold
½ spidskål
1 citron
125 g friske ærter
1 bdt persille
havsalt og peber
Tilbehør:
kartofler eller brød
*
Sauter finthakket
løg, hvidløg og ¼ tsk havsalt i olien ved svag varme i ca. 10 min. (Det må ikke
brune).
Rens fenniklen,
halver den og skær stokken ud.
Snit fenniklen i
tynde strimler.
Rens kålen, skær
stokken ud og snit kålen groft.
Vend fennikel i
gryden og lad simre 5 min.
Tilsæt spidskål,
vend rundt og varm igennem.
Tilsæt 2-3 spsk
citronsaft og lad grønsagerne simre 2 min - spæd evt. med en smule vand.
Tilsæt ærter og
persille og smag til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener
med stykker af varm røget ørred og giv brød eller friskkogte kartofler til -
alt efter sult og anledning.