Koteletter på en ny måde. Spis en grov kålsalat og nudler
til. Husk at vælge fuldkorn, når du køber nudler. Du får her opskriften på nem
aftensmad, som er let at lave her...Velbekomme
Til 4 personer
# Ingredienser
1 ananas
1 hvidkål
10 g ingefær
1 chili - efter smag
1 spsk sesamolie
100 g nødder, fx cashewnødder
1 dl soja
Svinekoteletter:
1 spsk olie, gerne sesamolie
4 magre svinekoteletter ca. 500 g
Nudler:
1 bundt frisk koriander
200 g fuldkornsnudler
1 lime (usprøjtet), saft og skal heraf
2 spsk sesam
* Tilberedning
Kålsalat:
Halver ananassen, skær skrællen fra og skær den i tynde
skiver.
Skyl hvidkålen.
Pil de yderste blade fra, og skær kålen i meget tynde
strimler.
Skæl ingefæren, og hak den meget fint
Skyl chilien, og hak den meget fint
Hæld lidt olie på en stor stegepande
Varm olien godt op, og tilsæt ananas, chili og cashewnødder
Vend godt rundt i panden
Tilsæt hvidkål, vend rundt
Tilsæt soja og ingefær
Tag kålsalaten af blusset, og stil den til side
Hæld kålsalaten i et fad
Svinekoteletter:
Varm olie på en stegepande
Krydr kødet med salt og peber
Læg koteletterne på stegepanden, når olien er varm.
Det skal sige lyde når du lægger kødet på stegepanden
Brun koteletterne på begge sider
Steg kødet færdigt ved middel varme
Tag kødet af stegepanden
Nudler:
Skyl koriander, og hak den (pas på - den smager kraftigt)
Kog fuldkornsnudlerne efter anvisningen på pakken
Hæld vandet fra nudlerne
Bland nudlerne med koriander og sesam
Riv limeskal over nudlerne, og smag til med limesaft
Servering:
Del kålsalat, koteletter og nudler i fire portioner.
20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
Tips:
Hvis du ikke kan få fuldkornsnudler, kan du i stedet bruge
fuldkornspasta. Du kan også bruge en anden krydderurt end koriander og andre
nødder end cashewnødder. Koriander har en lidt anderledes smag. Hvis du ikke
kan lide koriander, kan du i stedet bruge frisk persille. Brug for eksempel
resten af hvidkålen til denne opskrift.