Denne opskrift er taget med hjem fra Thailand og stammer fra
den nordøstlige del af Thailand. Retten her er den originale version af
opskriften til en stærk thailandsk agurkesalat.
4 personer. Arbejdstid: 30 min.
#
2 agurker
1 rødløg
1 grøn chili
1 spsk smagsneutral olie
1-2 limefrugter
2 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
evt. salt
1 bundt koriander eller dild
200 g store grønlandske rejer
Tilbehør:
kogte ris eller glasnudler
*
Vask agurkerne, flæk dem på langs, og derpå en gang til, så
hver agurk er skåret i 4 lange kvarte.
Skær det inderste af kernerne væk. skær agurkerne over på
skrå, skiftevis den ene anden vej, så stykkerne bliver trekantede.
Pil løget, og skær det i tynde både.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint.
Rør olie sammen med saften af 1 limefrugt, fiskesauce og
sukker.
Vend agurker og løg i dressingen.
Lad salaten trække i 5 min, og smag den til med mere
limesaft, fiskesauce, sukker eller salt.
Hak de friske korianderblade groft, og vend dem i salaten
sammen med rejerne.
Server med kogte ris.