Tagliatelle med skinkesauce. Pasta er nok verdens nemmeste,
men også bedste aftensmad. Især frisk pasta rørt sammen med køleskabets rester.
Nyd det en gang om ugen som en let og lækker aftensmad og i dag er ingen undtagelse
Til 4 personer Tilberedningstid: 20 min.
#
300 g tagliatelle (grøn båndspaghetti)
2 tsk salt
1 spsk olie
Skinkesauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
1 dl bouillon
1½ dl kaffefløde
100-150 g frosne ærter
2-3 skiver frokostskinke
4 spsk reven pecorino eller parmesan ost
salt og peber fra kværn
*
1. Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt salt og olie samt
tagliatellen.
Lad det koge efter anvisningen på pakken (ca. 10 min.) til
spaghettien er al dente, dvs. mør, men ikke udkogt.
Hæld den op i en sigte og lad den dryppe af.
2. Smelt smørret i en kasserolle, rør melet i på en gang og
spæd med bouillon og fløde.
Tilsæt de frosne ærter og kog dem møre.
3. Skær skinken i tynde strimler, der varmes i saucen.
Rør den revne ost i, lad den smelte og smag saucen til med
salt og peber.
4. Hæld saucen over tagliatellen og vend det hele godt.
Serveres straks, evt. med flûte til.