Når du først har snittet grønsagerne, går resten af tilberedningen
som en leg.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. 4 personer
#
250 g ægnudler
2 porrer
2 røde snackpeberfrugter
3 gulerødder
1 squash
1 spsk olie
2 spsk sojasauce
2 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
1-2 tsk
sambal oelek (chilipasta)
300 g optøede grønlandske rejer
1 bundt koriander eller sød basilikum
*
KOG nudlerne i rigeligt, saltet vand i det antal min. som er
angivet på emballagen.
Lad dem køle af under koldt vand, og dryp dem af i en sigte.
RENS alle grønsagerne, og skær dem i tynde strimler.
Svits alle grønsagerne i en stor gryde med olie i ca. 5 min.
De må gerne få lidt farve.
RØR sojasauce, sød chilisauce, knust eller finthakket
hvidløg og sambal oelek (hvis du vil have det lidt stærkere) sammen.
RØR saucen sammen med grønsager, nudler og rejer i gryden,
og varm det hele godt igennem.
DRYS med grofthakket koriander eller sød basilikum, og
server med det samme.
TIPS: Mange grønsager er velegnede til denne ret, så brug
gerne det, du har i grønsagsskuffen. Alle rodfrugter som fx selleri, pastinak
og persillerod kan bruges. Forårsløg eller almindelige løg kan erstatte
porrerne. Sukkerærter, bønnespirer og champignon er gode, og kål i tynde
strimler er også dejlige i retten.
Du kan også tilberede retten med skinke eller kogt kylling.