Har du et sted i haven med halvskygge og fugtig jord, så er
det nemt at dyrke brøndkarse. Ellers må du en tur til grønthandleren.
Brøndkarse har en lidt skarp, nøddeagtig smag, der giver et fint modspil til
den fede laks.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 stk laksefilet (250-300 g)
2 tsk olie
1 dl skyr eller kvark
1 dl syrnet fløde eller cremefraiche
1 tsk dijonsennep
1-2 tsk citronsaft
1 bdt brøndkarse
salt og peber
Tilbehør: kogte eller stegte kartofler grønsager
*
Rør skyr eller kvark godt sammen med cremefraiche og smag
til med sennep, citronsaft, salt og peber.
Skyl brøndkarsen, tør den, snit den fint og rør den i
cremen.
Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande
med olie først på skindsiden i ca. 5 min.
Vend laksestykkerne, sluk for varmen og lad dem stege
færdige i 2-3 min. ved eftervarmen.
Server med brøndkarsecreme, kogte eller stegte kartofler
samt grønsager.