En varm kartoffelsalat med porre, peberfrugt og radiser er
tilbehør til den stegte laks.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 stykker laksefilet
½ spsk olie
Purløgssauce:
1 dl fromage frais, kvark eller syrnet fløde
1 tsk dijonsennep
1 lille rødløg (finthakket)
1 spsk klippet purløg
salt og peber
Grønsagssalat:
1 porre (fintsnittet)
1 fed hvidløg (finthakket)
½ spsk olie
1-2 spsk sukker
1 spsk eddike
1 dl vand
150 g kogte kartofler
1 peberfrugt (fintsnittet)
5 radiser (fintsnittet)
75 g ærter
grøn salat
persille
salt og peber
*
START MED SALATEN:
Sauter fintsnittet porre og finthakket hvidløg blanke i en
gryde med olie.
Tilsæt sukker og rør rundt til det er smeltet.
Tilsæt eddike, vand, salt og peber og giv det et opkog.
Skær kartoflerne i skiver og vend dem i gryden.
Lad det simre 5 min.
Vend fintsnittet peberfrugt, fintsnittede radiser og ærter i
salaten og smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen.
Rør fromage frais sammen med sennep, rødløg og purløg og
smag til med salt og peber.
Steg laksestykkerne på en varm pande med olie ca. 4 min. på
hver side og krydr med salt og peber.
Anret kartoffelsalaten på en bund af skyllede salatblade,
drys med hakket persille og server med laks og purløgscreme.