Stegt laks der er med
sprøde grønsager og en perfekt forårsgrøn dip. Se opskriften på stegt laks med
nudelsalat og avocado-wasabi-dip
Servering til 4 personer. 30 min.
# Ingredienser
Stegt laks:
4 stykker fersk laks
1 spsk olie til pensling
Nudelsalat:
1 bundt radiser
200 g slikærter
3 spsk rapsolie
1 tsk wasabi
1 spsk sojasauce
½ citron, saften og skallen
200 g nudler
lidt friske krydderurter
Avocado-wasabi-dip:
2 avocado, modne
1 spsk wasabi
½ citron, saften
3 spsk cremefraiche 18 %
salt
* Tilberedning
1. Nudelsalat:
Rens radiser, og skær dem i papirtynde skiver.
2. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand.
3. Skyl og halvér slikærter på langs.
4. Dryp radiserne af, og bland dem med slikærter.
5. Rør olie, wasabi, sojasauce, citronsaft og fintrevet
citronskal sammen til en dressing, og hæld den over salaten.
6. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
7. Afkøl dem, og bland dem i salaten.
Pynt med krydderurter.
8. Avocado-Wasabi dip:
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos kødet sammen med
wasabi, citronsaft og cremefraiche.
Smag til med salt.
9. Laksebøffer:
Pensl laksebøfferne med olie, og steg dem på en (grill)pande
i 3 minutter på hver side.
Servér laksebøfferne toppet med avocado-wasabi-dip og med
nudelsalat ved siden af.