Logo

Stegt flæsk med persille-purløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med persille-purløgssauce

 

Stegt flæsk er klassisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer og stadig er et sikkert HIT.

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

400-500 g svinebryst i skiver

salt og friskkværnet peber

 

Persille-purløgsauce:

15 g smør

1½ spsk hvedemel

3 dl mælk

2 spsk hakket bredbladet persille

1 spsk fintklippet purløg

1-2 tsk citronsaft

evt. lidt revet muskatnød

Tilbehør: friskkogte kartofler

*

 

Dup kødskiverne tørre med køkkenrulle.

Brun flæskeskiverne 1 min. på hver side på en stor varm pande.

Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt.

Drys med salt og peber.

 

Sauce: Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad saucen koge 5-8 min til melsmagen er væk.

 

Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. revet muskatnød.

Server stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sauce.

 

TIPS: Du kan også stege flæsket i ovnen. Det er smart, hvis du skal lave til fire eller flere personer. Læg flæskeskiverne i en bradepande med bagepapir og steg det i ovnen ved 225 °C i 20-25 min.

Vend det halvvejs og dryp af på køkkenrulle før servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her