Danmarks officielle
nationalret - her med løg i saucen.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca.
15 min.
#
400 g svinebryst i
ca. ½ cm tykke skiver
fint salt og
friskkværnet hvid peber
Sauce:
1 løg
15 g smør
1½ spsk hvedemel
3 dl mælk
3 spsk hakket
persille
1 tsk citronsaft
Tilbehør: kogte
kartofler
*
Dup kødskiverne med
køkkenrulle.
Varm en pande op, og
brun kødet 1 min. på hver side.
Skru ned til middel
varme, og steg flæsket gyldent og sprødt.
Drys med salt og
peber.
Lav saucen: Pil
løget og hak det fint.
Smelt smørret i en
gryde, og steg løgene klare.
Rør melet i, og lad
det opsuge smørret.
Tilsæt gradvist mælk
under omrøring, og lad saucen koge i ca. 5 min.
Tilsæt hakket
persille, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Server stegt flæsk
med kogte kartofler og sauce.