Stegt flæsk med kartofler og persillesauce altid godt. Her
er persillesaucen lavet uden mælk, så den er lidt lettere og meget velsmagende.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.
#
400-500 g svinebryst
fint salt og friskkværnet peber
Persillesauce:
2 dl grønsags- eller hønsebouillon
2 tsk majsstivelse
2 spsk citronsaft eller vineddike
3-4 spsk persille (evt. både krus- og bredbladet persille)
evt. 3-4 blade frisk estragon
10-15 g smør
Tilbehør:
kogte kartofler
bredbladet persille
*
Skær kødet i ½ cm tykke skiver, og dup dem tørre med
køkkenrulle.
Varm en pande op, og brun kødet i 1 min. på hver side.
Skru ned til middel varme, og steg flæsket gyldent og
sprødt.
Krydr med salt og peber.
Kog bouillonen igennem.
Rør majsstivelse ud i citronsaft, pisk blandingen i den
kogende bouillon, og kog i 3-4 min. under omrøring.
Tilsæt hakket persille og evt. hakket estragon, og kog i 1
min.
Pisk smør i saucen, og smag til med salt og peber.
Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesauce.
Pynt evt. med persille.