Hurtig spansk gæsteret med fyldt med dejlige grønsager og
andet lækkert. Den spanske risret smager næsten som en ægte paella. Tilberedningstid: 30 minutter. Til 4-6 personer
# Ingredienser
200 g frosne rejer
1 ds (225 g) muslinger naturel
1 stort løg
1 spsk olie
25 g smør
350 g langkornede ris
evt. 12 tsk gurkemeje
6 dl bouillon af terning
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt, evt. fra glas
125 g frosne ærter
salt og peber fra kværn
lidt oliven uden sten
* Tilberedning
1. Lad rejerne tø op og hæld muslingerne i en sigte.
2. Pil løget, hak det fint og svits det i olie og smør i en
dyb pande eller en tykbundet kasserolle.
3. Tilsæt risene.
Drys evt. med gurkemeje.
Lad det svitse 1 min.
4. Tilsæt den kogende bouillon.
Lad risen koge i 10 min under låg.
5. Skyl peberfrugterne, skrab kernerne ud og skær frugten i
tynde strimler.
Kom det i risene sammen med de frosne ærter.
Vend forsigtigt rejer og muslinger i.
Lad retten snurre, til ærterne er møre.
6. Smag til med salt og peber.
Skær oliven i skiver, der drysses over retten ved
serveringen.
7. Server en tomatsalat til.
Drys med finthakkede løg eller purløg og hæld en olie/eddike
marinade over.
Server lune hvidløgsflutes til.
Ordet paella blev oprindeligt brugt til at beskrive selve
stegepanden den berømte spanske risret blev lavet i. Traditionel paella lavedes
af en blanding af ingredienser, som lokale landmænd havde tilovers: Kylling,
kanin og grønsager er typisk for Valencia. Gennem årene har opskriften udviklet
sig, og i dag er det mest typisk at retten laves med fisk og skaldyr, blandet
med ris.