Pasta al Bianco er en meget enkel og hurtig pasta ret uden sauce.
Pastaen vendes blot med olie, hvidløg, parmesan og krydderurter.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10-15 min. 4 personer
#
1-2 fed hvidløg
1 bundt persille
50 g parmesanost
400 g tynd spaghetti (fx nr. 11, eller frisk fettuccine
eller tagliolini)
5 spsk olie
½ tsk chiliflager
evt. 1 økologisk citron
*
PIL hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Skyl, tør og hak persillen.
Riv parmesanosten.
KOG pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal
minutter, der er angivet på emballagen.
LUN olie og hvidløg i en gryde.
Vend den afdryppede pasta i gryden, og tilsæt persille og
halvdelen af parmesanosten.
Smag til med chili og evt. 1 tsk citronskal og 1 spsk,
citronsaft.
ANRET pastaen i dybe tallerkener, drys med resten af
parmesanosten, og server straks!
TIPS: Følg altid kogetiden på emballagen, og smag selv på
pastaen på det tidspunkt.
Kog altid pastaen i rigeligt letsaltet kogende vand; beregn
4 liter vand og 2½ spsk salt til 400 g pasta. Sørg for at vandet hele tiden er
på kogepunktet, ellers kan pastaen let blive lidt fnugget i overfladen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin