Lidt luksus i
weekenden: godt mørt oksekød. Tag bøfferne ud af køleskabet en halv time før de
skal steges og vend dem i marinaden. Lad dem stå ved stuetemperatur, mens du
tilbereder tilbehøret, så får du det bedste resultat.
Arbejdstid: 20 min.
Stege/Bagetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 bøffer af
oksefilet eller tyndstegsfilet
4 spsk Teriyaki
marinade
300 g kogte
kartofler
1 bdt purløg eller 2
forårsløg (fintsnittet)
1 æg
½ tsk stødt spidskommen
1 løg (fintsnittet)
250 g champignon
(skiver eller kvarte)
2 stilke bladselleri
(fintsnittet)
1 spsk olie
salt og peber
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Læg bøfferne i et
fad og vend dem i marinaden.
Lad dem trække, mens
resten tilberedes.
Riv kartoflerne
groft og vend dem sammen med fintsnittet purløg eller forårsløg, sammenpisket
æg, spidskommen, salt og peber.
Fordel det i to til
fire smurte forme eller papir-muffinforme og bag dem i ovnen i ca. 20 min.
Steg løg, champignon
og bladselleri i en gryde med halvdelen af olien ved svag varme i 10-12 min.
Krydr bøfferne med
salt og peber og brun dem hurtigt på en pande med olie ved stærk varme.
Skru lidt ned for
varmen og steg bøfferne færdige 2-3 min. på hver side.
Tag bøfferne af
panden og server med kartoffel kager og grønsager.
Se dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin