Koteletter på grill bliver nemt en tør omgang, men med denne
metode og stegetid får du altid møre og saftige koteletter, når du steger dem
på din grill.
Arbejdstid: 25 min.
Marinering: 20 min. Grill/kogetid: 25 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
4 svinekoteletter à 200
g
1 tsk fennikelfrø
1-2 fed hvidløg
1 usprøjtet appelsin
Rissalat:
250 g risblanding
med vilde ris
3 spsk citronsaft
1 spsk
muscovadosukker (eller sirup)
1 spsk tomatpuré
½ tsk stødt
spidskommen
½ tsk stødt
koriander
¼ tsk stødt
allehånde
1 knsp stødt chili
50 g pinjekerner
(eller nødder)
1 bdt bredbladet
persille
250 g grønne bønner
eller sukkerærter
salt og peber
*
Rist fennikelfrø på
en tør pande og blend dem sammen med pillet hvidløg, fintrevet appelsinskal og ½
tsk salt.
Tilsæt appelsinsaft
og friskkværnet peber og vend koteletterne i marinaden.
Lad dem trække min.
20 min.
Kog risene efter
pakkens anvisning.
Rør citronsaft
sammen med sukker, tomatpuré og krydderier og vend det i de kogte ris.
Rist pinjekerner
(eller nødder) gyldne på en pande og vend dem i salaten sammen med hakket
persille.
Smag til med salt og
peber.
Tag koteletterne op
af marinaden og dup dem tørre med køkkenrulle.
Grill dem 2 minutter på hver side.
Så tager du dem af grillen, og lader dem hvile i 3 minutter.
Og så er det atter på grillen – 2 minutter på hver side. Hvile
igen 3 minutter.
Pensl nu med en omgang grillolie.
Og så skal de have den sidste tur på grillen – nu blot et
minut på hver side.
Lad nu koteletterne hvile i 3-4 minutter inden servering.
De er nu grillet fem minutter hver side – ialt 10 minutter.
Det er helt perfekt.
Stegetiden her passer godt på en kotelet, der vejer omkring
200 g.
Hvis du har en mindre kotelet, ja så forkortes stegetiden
selvfølgelig tilsvarende.
Efter grilling eller stegning krydres med salt og friskkværnet
peber.
Tips: Snit evt.
bønner/sukkerærter i mindre stykker og vend dem i salaten.
Server med rissalat
og dampede grønne bønner eller sukkerærter.
Koteletter kan sagtens grilles eller steges møre og lækre,
blot du følger disse simple råd:
For det første skal du aldrig købe koteletter, der er for
små. Få altid fat på svinekoteletter, der vejer omkring 200 gram stykket. Det
passer også med det en sulten voksen kan spise
Størrelsen gør, at kødet forbliver saftigt og smagfuldt i
midten – for tynd og lille en kotelet bliver for tør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin