Her får du opskriften på pestofyldt mørbrad. Servér med
knuste kartofler, der bliver som sprøde, dekorative pomfritter.
Til 4 personer. Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter.
# DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
100 g bacon i skiver
1 dl grøn pesto (se evt. opskrift)
evt. kødsnor
lidt smør til stegning
KNUSTE KARTOFLER
1 kg små kartofler
salt
2 spsk olie
1 håndfuld frisk timian
SALAT
75 g rucola
1 spsk olie
1 spsk balsamico eddike
salt og friskkværnet peber
aïoli (se evt. opskrift)
Opskrift - sådan laver du pestofyldt mørbrad med knuste
kartofler
1. Tænd ovnen på 175°. Puds mørbraden for sener, og skær
forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg
baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten. Fyld
mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at
folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen).
Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en
bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de
sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet
i 10 minutter.
2. KNUSTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem i
letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en
bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk
dem flade med en gaffel. Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og
salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over
før servering.
3. SALAT: Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og
kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad
skåret i skiver.