Her er en god og billig grøn ret. Læg evt. en tørret chili i
den simrende suppe og tag den op, når du synes, smagen er passende.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet. 4
personer
#
6-7 kartofler
1 løg
2 porrer
1 stor rød peberfrugt
3 spsk olie
2 fed hvidløg
3 spsk tomatpuré
1 tsk tørret timian og/eller merian
1½ liter grønsags- eller hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: grovbolle med ost eller hvidløgsflûte
*
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
Rens porrerne, snit dem fint og tag evt. lidt fra til drys.
Rens peberfrugten og skær den i tynde strimler.
Sauter løg, porrer, og peberfrugt i en gryde med olie ca. 5
min. under omrøring.
Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og kartofler og timian eller
merian.
Rør rundt, tilsæt bouillon og lad suppen simre ca. 20 min.,
til kartoflerne er møre.
Smag til med salt og peber.
Server suppen med porredrys og given bolle med ost eller et
stykke hvidløgsflûte til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin