Logo

Grønsagstimbale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

½ kg persillerod, gulerod, pastinak eller selleri
2 spsk smør
1 dl fløde 13%
2 æggeblommer
salt og peber
4 små folieforme
 

* Tilberedning

Skræl persillerødderne/grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem i letsaltet vand, til de er møre og lad dem afdryppe i en sigte.
Smelt smørret og svits de kogte persillerødder/grønsager uden at de bruner.
Krydr med salt og peber og blend dem til en puré.
Afkøl puréen.

Pisk æggeblommer med fløde og rør det i den afkølede puré.
Smør folieforme med olie og fordel puréen heri.
Bag puréen i vandbad ved 175 ºC i ca 25 min, til massen er stivnet.
Ved servering vendes timbalen ud på tallerkenen.
 
Tips: Timbalerne er lavet med persillerod, men kan sagtens tilberedes med andre grønsager. Et flot og dekorativt tilbehør til gæstemad.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her