Server tærten som en grøn middagsret, til frokost eller som
tilbehør til skinke eller kogt hamburgerryg. Hvis du har travlt, kan du bruge
en færdigkøbt tærtedej.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 35 min. 4 personer
#
Dej:
200 g hvedemel
¼ tsk salt
100 g smør
3-4 spsk fromage frais eller kvark
Fyld:
1 porre
2-3 gulerødder
125 g knoldselleri
3 æg
3 dl fløde
muskatnød
salt og peber
100 g revet ost
*
Bund: Bland mel og salt og hak det kolde smør i med et
mørdejsjern eller i en foodprocessor.
Tilsæt fromage frais eller kvark og saml hurtigt dejen
sammen.
Læg den koldt 1 time.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 21x21 cm.
Rens porren og skær den i tynde skiver.
Skræl gulerødder og selleri og riv begge dele groft.
Bland grønsagerne og læg dem på tærtebunden.
Pisk æggene sammen med fløden og krydr med reven muskatnød,
salt og peber.
Tilsæt revet ost og hæld blandingen over grønsagerne.
Bag tærten 35-45 min. ved 200 °C.
Tips: Erstat evt. ⅓ af hvedemelet til dejen med
fuldkornsmel eller grahamsmel.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin