½ kg persillerod, gulerod, pastinak eller selleri
2 spsk smør
1 dl fløde 13%
2 æggeblommer
salt og peber
4 små folieforme
* Tilberedning
Skræl persillerødderne/grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem i letsaltet vand, til de er møre og lad dem afdryppe i en sigte.
Smelt smørret og svits de kogte persillerødder/grønsager uden at de bruner.
Krydr med salt og peber og blend dem til en puré.
Afkøl puréen.
Pisk æggeblommer med fløde og rør det i den afkølede puré.
Smør folieforme med olie og fordel puréen heri.
Bag puréen i vandbad ved 175 ºC i ca 25 min, til massen er stivnet.
Ved servering vendes timbalen ud på tallerkenen.
Tips: Timbalerne er lavet med persillerod, men kan sagtens tilberedes med andre grønsager. Et flot og dekorativt tilbehør til gæstemad.