Ugens grønne er en
rustik, sund og velsmagende vintersuppe lavet med kartofler og grønkål.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: ca. 20 min.
#
250 g grønkål
1 løg
2 spsk olie
1 fed hvidløg
250 g kartofler
7 dl grønsagsbouillon
et drys paprika
salt og friskkværnet
peber
lidt citronskal
(øko)
Tilbehør: evt. brød
*
Skær de grove ribber
og stilke fra grønkålen, og hak den groft.
Pil løget, og hak
det fint.
Pil hvidløgsfeddet
og knus det.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i terninger.
Steg løgene klare i
olie, tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. mere.
Tilsæt kartofler og
bouillon, og kog suppen i 10 min.
Kom grønkålen i
suppen, og kog i ca. 10 min., til grønsagerne er møre.
Smag til med
paprika, salt og peber, og drys med fintstrimlet citronskal ved servering.
Nyd suppen rygende
varm, evt. med brød.
TIPS: Vil du ikke
være vegetar eller have en kødløs dag - så steg lidt medisterpølse (måske
julemedister) og server til, eller skær pølsen ud i mindre stykker og tilsæt
suppen sammen med kartoflerne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin