Grønkål er en af
vore mest hårdføre grønsager. De store krøllede blade kan klare helt ned til 20
graders frost og er en af de få friskhøstede danske frilandsgrønsager i marts
måned.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
150 g frisk grønkål
50 g havregryn
2 spsk hvedemel
1 æg
1 løg
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk olie
Tilbehør:
300 g kartofler
2 gulerødder
1 porre
4 dl
grønsagsbouillon
*
Skyl og rib
grønkålen.
Kog de ribbede
grønkålsblade 5 min. i letsaltet vand.
Hæld kålen i en
sigte og pres væden af den.
Hak den groft og rør
den sammen med havregryn, mel, æg, revet løg, knust hvidløg, salt og peber.
Skræl kartofler og
gulerødder og rens porren.
Skær dem i skiver og
damp dem møre i bouillon under låg 12-15 min.
Form farsen til
frikadeller og steg dem på en pande med olie cirka 5 min. på hver side.
Server frikadellerne
med kartofler og grønsager i bouillon.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin